«مرجان اسمیپور» با بیان این که استان خوزستان تابستانهای بسیار گرم و بدون گردشگری را میگذراند،به صابتا گفت: آب و هوا در خوزستان به گونهای است که حتی مردم محلی هم به سختی در خیابانها تردد میکنند و همین مسئله منجر شده است تا گردشگران در این فصل به سمت استان خوزستان نیایند و رکود مجددا بر این استان در حوزه گردشگری حاکم شود.
وی با بیان این که تدبیر ما برای استفاده از کاروانسرا و بهره برداری این بنا در این ایام برگزاری کلاسهای آموزشی است، تصریح کرد: تابستان را به کلاس های آموزشی اختصاص میدهیم و در این اثنی نیز رویدادهای متنوعی را برگزاری در نظر میگیریم و برنامه ریزی میکنیم.
بهره بردار مجموعه کاروانسرای افضل با اشاره به این که تنوع صنایع دستی در این مجموعه مصداقی در کل استان خوزستان ندارد، گفت: امروز ما اکثر رشته های صنایع دستی را در مجموعه افضل آموزش میدهیم و کلاس ها و دوره های متنوعی از صنایع دستی را برگزار خواهیم کرد.
وی در ادامه به اقدامات این مجموعه در راستای برگزاری فیلم مستندوارهای از باورها و اعتقادات مردم شوشتر در مجموعه افضل اشاره کرد و گفت: در تلاش هستیم تا مستندی از باورهای مردم شوشتر تهیه کنیم که در این زمینه مستندات و تاریخ بسیار خوبی گردآوری شده است اما در خصوص هزینه ها نیازمند حمایت مالی ارگان های متولی، صندوق توسعه و احیا و وزارت خانه هستیم تا بتوانیم این مستند را جمع اوری کنیم.
اسمی پور با تاکید بر این که احیا را صرفا محدود به بنا نمیدانیم،گفت: احیای باورها و سنت ها در مجموعه ای که برای بازسازی و مرمت ان زحمت زیادی کشیده جزوی از وظایف ماست و بستر این کاروانسرا این فرصت را در اختیار ما قرار داده است که بتوانیم در خصوص مردم محلی، اعتقادات و فرهنگ و سنت ها تلاش کنیم و انچه را که امروز فراموش شده دوباره احیا کنیم.
حمایت از هنرمندان انگیزه ای برای ماست
بهره بردار کاروانسرای افضل با تاکید بر این که صندوق توسعه و احیا در خصوص بخشودگی کرونا نیز حمایت کرد گفت: بخشی از این بدهی بخشیده شد و بخشی نیز تقسیط شد اما ای کاش میتوانستیم تمام بدهی مربوط ایام کرونا را مشمول بخشودگی کنیم.
اسمی پور با تاکید بر این که صندوق احیا قول حمایت از تولید و صادرات و فروش آثار تولیدی را نیز به ما داده است، گفت: اگر صنعتگران و هنرمندان مشغول در مجموعه حمایت شوند انگیزه ما نیز بیشتر میشود و میتوانیم بهتر از ظرفیت مجموعه در راستای حمایت از هنرمندان و مردم محلی و بومی استفاده کنیم.
نیازمند حمایت هستیم
«راد نجات فتحی» یکی از مجموعهداران کاروانسرای افضل که در خصوص تولید مستند ویدیویی و فیلم نسبت به گرداوری محتوا و فرهنگ و سنت ها اقدام کرده است، گفت: شوشتر پر است از باورها و سنت ها و واژگان و الفاظی که در گذر زمان منسوخ شده و از بین رفته است تصمیم گرفتیم تا در مجموعه احیا شده کاروانسرای افضل مستندی از این باورها و نستها بسازیم.
وی با بیان این که باورهای قدیمی برای گردشگران هم جذابیت خاصی دارند،گفت: بیش از هزار صرب المثل قدیمی اعتقاداتی مانند بخت باز کردن دختران در گذشته با انداختن چادرهایشان به پایین از مناره بلند مسجد جامع شوشتر را گرد اورده ام که بیشترشان یادگار پدرم که نویسنده کتبی در این باره نیز هستند، بوده است.
وی با بیان این که هر روز از صبح تا شب درگیر این ماجرا هستیم، اما توان مالی کافی نداریم،گفت: مجموعه نیازمند حمایت است و در این خصوص نیاز داریم تا هر ارگان متولی یا بخش خصوصی ما را حمایت کند و این باورها و سنتها را دوباره احیا کنیم.
انتهای پیام
نوشته کاروانسرای شوشتر مدرسه آموزش صنایع دستی در روزهای داغ خوزستان / فیلم مستندمان حمایت میطلبد اولین بار در پایگاه اطلاع رسانی صابتا|اخبار بناهای تاریخی. پدیدار شد.
بدون دیدگاه