نخستین همایش منظر تاریخی‌فرهنگی قلعه ضحاک هشترود

نخستین همایش منظر تاریخی‌فرهنگی قلعه ضحاک هشترود

نخستین همایش علمی «منظر تاریخی‌فرهنگی قلعه ضحاک هشترود در آذربایجان دوره اشکانیان» با همکاری صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی و فرمانداری هشترود، ۲۸ آذرماه ۱۴۰۳ برگزار شد.

مسعود ابراهیمی، معاون توسعه مدیریت صندوق توسعه و احیا در این همایش گفت: صندوق در راستای رسالت و شرح وظایف خود از احیای بناهای تاریخی در جای جای کشور حمایت می‌کند.

او ادامه داد: احیای بناهای تاریخی توسط صندوق صرفا به محدود به مرمت کالبدی نیست و صندوق از هر اقدامی که در راستای ترویج و حفاظت از این بناها باشد نیز حمایت می‌کند.

وحید نواداد معاون مدیر کل سازمان میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در این همایش گفت: قلعه ضحاک هشترود اولین آثر ثبت شده ملی در استان و قدمتی به تاریخ اشکانیان دارد.
نواداد خاطر نشان کرد: از سال ۱۳۷۱ کار کاوش در قلعه ضحاک شروع شده و در ۹ فصل کاوش انجام گرفته است و آثار پیدا شده از آن محیط در موزه‌های کشور برای دید عموم به نمایش گذاشته شده است.
وی افزود: سایت موزه قلعه ضحاک در حال راه اندازی است چرا که؛ این آثار باستانی سالانه چند صد هزار بازدید کننده از داخل و خارج از کشور دارد و نیازمند توجهات بیشتر است.

علیرضا ایزدی، نماینده عالی وزارت میراث فرهنگی نیز در این همایش گفت: هشترود و هشترودی ارزشمند است و مردم این شهرستان در همه جوانب توانمند هستند و می‌توانند کارهای بزرگی را انجام دهند و برگزاری اولین همایش قلعه‌ ضحاک مصداق بارز توسعه می‌باشد.
او خاطرنشان کرد: قلعه ضحاک یک عنصر ریشه دار است که ما را برای رسیدن به قله رهنمون می سازد و باید عنوان‌کرد بناهای میراث فرهنگی نمادی از شایستگی ایران عزیزمان هستند و برای تمدن بشریت سرود صلح و دوستی خواندند.
وی گفت: هشترود یا همان اشتارود نمادی از بزرگی و تمدن در ایران است که همه جوره دین خودش را به کشور ادا کرده است.
فرید قشلاقی، فرماندار هشترود نیز در این همایش گفت: هشترود سرزمین خوشه‌های طلایی، رودهای خروشان و دیار قهرمانان است و نیازمند توجه ویژه و تخصیص اعتبارات ویژه تر برای پیشبرد همه گانه مسائل مرتبط با هشترود است.
یادآور شد: ظرفیت های بالقوه قلعه ضحاک هشترود نیازمند توجهات بیشتر است تا به بالفعل برسد چرا که؛ این بنای بجا مانده، تنها ابنیه باقی مانده از زمان اشکانیان است و ۱۵ کیلومتر مربع وسعت دارد.
وی افزود: کاوش در قلعه ضحاک مدیون زحمات شبانه روزی تمامی متولیان امر بخصوص مرحوم دکتر قند گر و دکتر جعفر سعیدی است.
او اضافه کرد: ما باید با المان سازی های مختلف در جهت جذب گردشگر نهایت استفاده را داشته باشیم تا بتوانیم کاری برای صنعت گردشگری هشترود داشته باشیم.
فرامرز شهسواری، نماینده مردم شهرستان های هشترود،چارایماق و بستان آباد نیز در این همایش گفت: سفر مدیر کل میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی به کشور ارمنستان در روزی که اولین همایش قلعه ضحاک برگزار میشد، عامه پسند نبود و در صحن علنی مجلس تذکراتی را به وزیر میراث فرهنگی خواهم داد.
شهسواری اضافه کرد: توجه به صنعت گردشگری توجه به اقتصاد است و باید با تخصیص اعتبارات ویژه به این صنعت توجه ویژه‌ای داشته باشیم و من این مهم، را از مسئولان استانی و کشوری به جد مطالبه می‌کنم.

مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی نیز در این همایش خاطر نشان کرد: برگزاری همایش قلعه ضحاک فتح بابی برای شناساندن بیشتر هشترود و اماکن تاریخی این منطقه است تا اقداماتی در جهت توسعه هشترود انجام گیرد.
موحد نیا اظهار کرد: این همایش در جهت شناساندن همه ظرفیت‌های هشترود است و ما می‌خواهیم با جذب گردشگر به توسعه همه جانبه این شهرستان کمکی کرده باشیم.
وی اضافه کرد: قلعه ضحاک هشترود خیلی مظلوم واقع شده است و ما باید از دولت بخواهیم به این سایت تاریخی توجه بیشتری داشته باشد.
وی افزود: هشترود بهشت گمشده برای گردشگران است و اگر مسافر و گردشگری به این شهرستان سفر کند می‌تواند از قلعه ضحاک،جاده سلامت،بقعه بایزید بسطامی،بزرگترین غار آهکی جهان(آغبلاغ) دیدن کند.
با بررسی پنل های تخصصی و اهدای جوایز به نفرات برتر،همایش قلعه ضحاک هشترود که با همکاری ادارات مختلف در تالار شهید اسماعیل کریمی دانشگاه پیام نور مرکز هشترود برگزار شد، به کار خود پایان داد.

 














نوشته نخستین همایش منظر تاریخی‌فرهنگی قلعه ضحاک هشترود اولین بار در پایگاه اطلاع رسانی صابتا|اخبار بناهای تاریخی. پدیدار شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *