علی اصغر شالبافیان در آیین نکوداشت گردشگری و سرمایه گذاری پایدار که در عمارت مسعودیه برگزار شد، اظهار داشت: سرمایه گذاری سبز ریشه تاریخی در ایران دارد شاید در برخی از کشورهای این سابقه و تجربه وجود نداشته باشد لذا شعار امسال شورای جهانی گردشگری می تواند توجه این کشورها را به سرمایه گذاری جلب کند.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، مهمترین دلیل انتخاب شعار سرمایهگذاری سبز را مسایل اقلیمی به ویژه گرمایش کره زمین دانست و افزود: این موضوع در کشور ما هم صدق می کند. بحران انرژی که جهان از سالها قبل با این چالش مواجه است و به دنبال راهکاری برای حل این معضل است در کشور ما به دلیل وجود انرژی رایگان به تازگی مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: سال ١۴٠٠ و ابتدای کار دولت سیزدهم، هزینه گاز مصرفی تاسیسات گردشگری ٧ برابر شده بود. با پیگیری های وزیر میراث فرهنگی، قیمت ها به قبل بازگشت. امسال هم در بودجه این رقم، ۴ برابر شده بود که با پیگیری ها در هیات وزیران با افزایش فقط یک چهارم قیمت، این رقم تصویب شد.
شالبافیان خاطرنشان کرد: چالش دیگری که در هزینه مصرف انرژی برق وجود دارد، این است که هزینه برق مصرفی خانوار یک سیام هزینه تمام شده واحدهای تولیدی است. لذا حاکمیت به این نتیجه رسید که سراغ قانون مانع زدایی صنعت برق برود و مبنا برای تحویل برق و هزینه تمام شده را بر مبنای شرایط تست و تحویل برق، قرار دهد.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی به سفر رییس جمهوری به اصفهان اشاره کرد و گفت: جداشدن تامین برق خانوار از صنعت باید با قوت انجام شود، یعنی در حوزه برق و تامین انرژی روند با تعرفه و روش قبلی امکان اداره صنایع وجود ندارد. در حوزه آب و فاضلاب و پسماند نیز باید با این رویکرد مسایل را حل کرد.
وی تصریح کرد: توجه به سرمایه گذاری سبز یعنی نحوه مدیریت بهینه انرژی و آب و پسماند باید بازبینی و اصلاح شود.حوزه گردشگری هم باید در نظام سرمایهگذاری و مدیریت سبز جای خود را پیدا کند. یعنی این حوزه باید توجه به تغییرات اقلیم و گرمایش بابت نحوه تعامل و ارتباط با سرمایه گذاری سبز را مشخص کند.
شالبافیان با تاکید بر اینکه تلاقی دو مفهوم گردشگری و سرمایهگذاری، یک فرصت است، بیان کرد: اما موضوع مدیریت سبز در حوزه گردشگری باید مفهوم سازی و تبیین شود. عینیت یافتن و بایدها و نبایدهای آن باید تشریح شود که نیاز است جامعه علمی و دانشگاهها کمک کنند، این مفاهیم برای ذینفعان صنعت گردشگری آموزش داده شود.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی همچنین ابراز کرد: از دوسال قبل طرح بهینهسازی مصرف گاز در تاسیسات گردشگری با دستور وزیر نفت عملیاتی شده است. یکسری خدمات رایگان ارایه شد که با این کار، ١۶ تا ٣٢درصد مصرف گاز کاهش یافت.
شالبافیان همچنین با اشاره به اینکه در جهان، الگوهای مدیریت و کاهش مصرف انرژی و آب در تاسیسات گردشگری وجود دارد که باید از تجارب آنها استفاده کرد، افزود: برچسب سبز که برخی تاسیسات گردشگری دارند و بر ارتقا درجه و تعداد ستاره های آنها موثر است به صورت مستقیم با مدیریت سبز مرتبط است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در ادامه گفت: تفاهم نامه هایی با وزارتخانه های نیرو و نفت امضا خواهیم کرد که با مدیریت مصرف آب فاضلاب پسماند و برق و انرژی مرتبط است. دانشگاهها نیز برای تبیین مفاهیم مدیریت سبز و سرمایهگذاری سبز در حوزه گردشگری وارد میدان شوند.
شالبافیان همچنین با اشاره به ثبت جهانی کاروانسراها بیان کرد: این بناها الگو هستند. باید بناهای تاریخی مانند بادگیرها و سرداب ها که تجلی مدیریت مردم در همگن سازی با محیط زندگی و اقلیم است به صورت تجارب ارزشمند، مستندسازی و معرفی شود. البته باید در این مسیر سرمایهگذاری بر افراد مقدم باشد زیرا آنها هستند که میتوانند این داشته ها و دستاوردها را تبیین کنند.
نوشته صنعت گردشگری باید جای خود را در نظام سرمایهگذاری سبز پیدا کند اولین بار در پایگاه اطلاع رسانی صابتا|اخبار بناهای تاریخی. پدیدار شد.
بدون دیدگاه