به گزارش صابتا، علی رمضانینژاد، معاون اقتصادی و بازرگانی صندوق توسعه و احیا در یادداشتی نوشت: اندیشیدن به هویت یک جامعه، اصالت و کرامت یک ملت، تکریم و بزرگداشت یک فرهنگ بنام ایران است. ما در مجموعه ای به نام صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور، هرروزمان و لحظهلحظه عمرمان در تلاش و تفکر برای حفظ و صیانت از بناها و اماکن تاریخی فرهنگی سپری میشود.
در آستانه بیست سالگی تاسیس این صندوق که برآمده از دل نیازهای اجتماع و ضرورتهای سازمانی بوده است، علیرغم تمام کمبودها و ناملایمات اداری برون سازمانی و بعضا مقاومتهای نابخردانه فرصت جویان در دورههای گذشته، اقدامات خوبی انجام شده است.
ما در روند فعالیتهای صندوق شاهدیم که پذیرش این اصل که «احیای بناها و اماکن تاریخی، بهترین راه برای حفاظت و صیانت از آنهاست»، بسیاری از دشواریها را به امیدواری تبدیل نمود و عزم صندوق را در دوسال اخیر تبدیل به اقدامات موثر و راهگشا نموده است.
از همین روست که واگذاری حق بهرهبرداری بناهای تاریخی با مدت معین طی فرایند مزایدات، شفافیت و عدالت اجتماعی را به ارمغان آورده است، حذف ویژهخواری و برگزیدهگزینی توسط صاحبان امضاهای طلایی و خاص، از دیگر مزیتهای این واگذاریها است که در کنار هدایت و تجمیع سرمایههای سرگردان مردمی، جذب سرمایه های کلان اصحاب صنعت و تجارت را در تمام کشور در حوزه میراث فرهنگی را میسر کرده است.
توفیقات ملموس در زمینه واگذاری حق بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی صندوق را به عنوان واحدی پیشرو در حوزههای اقتصادی، فرهنگی،گردشگری، صنایع دستی و… که یاریگر دولت بوده، معرفی کرده است.
صندوق احیا، امروز در عرصههای متعددی در وزارتخانه، به عنوان یک واحد پیشرو شناخته میشود که از آن میان میتوان به مواردی از قبیل شفافسازی واگذاری بناها؛ جلب مشارکتهای مردمی؛ جذب سرمایه های سرگردان و هدایت سرمایهگذاریها؛ مرمت و احیای اماکن تاریخی فرهنگی کشور؛ کاهش سهم هزینههای دولت در زمینه حفظ و نگهداری ابنیه تاریخی؛ ایجاد اشتغال در حوزههای گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی و بهرهبرداری و ایجاد ظرفیتهای گردشگری کشور اشاره کرد.
ما در صندوق، به دور از هرگونه گرایش سیاسی و در جهت رفع دغدغههای فرهنگی مقام معظم رهبری و مردم شریف و نجیب ایران اسلامی که تجلی واقعی آن در پاسداشت و صیانت از مواریث فرهنگی کشور است لحظه ای درنگ و تعطیلی نداریم.
صندوق احیا با تسریع و تدقیق در اجرایی کردننهضت احیاء اماکن تاریخی فرهنگی کشور،علاوه بر کاهش هزینه های دولت،مرمت و احیاء آثار تاریخی،ایجاد ظرفیتهای جدید زیرساخت گردشگری،کاهش بزه اجتماعی و ایجاد اشتغال پایدار، تزریق روحیه نشاط عمومی و جلوگیری از خروج سرمایههای سرگردان مردم به خارج از کشور، جذب حداکثری گردشگران خارجی و در نهایت ارتقای سطح رفاه اجتماعی را رقم خواهیم زد.
نامگذاری سال ۱۴۰۴ بنام «سال سرمایهگذاری برای تولید» فرصتی تازه است تا با همافزایی و تعاملات درون سازمانی و برونبخشی، به خصوص همکاری نظام بانکی با سرمایهگذاران حوزه مرمت و احیای بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی، گامی بلند در راستای حفاظت از مواریث فرهنگی کشور برداریم که فی الواقع صیانت از هویت ایرانی اسلامیمان است و موجب بالندگی و اقتدار و ارتقای غرور ملی را فراهم میکند و علاوه بر آن، موجب کسب درآمد سرشار ارزی از محل جذب گردشگر میشود.
نوشته روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی، فرصتی برای تفکر اولین بار در پایگاه اطلاع رسانی صابتا|اخبار بناهای تاریخی. پدیدار شد.
بدون دیدگاه