خانه نظامیه، رازدار اسرار قاجار

در سومین نشست روایت احیا که از سوی صندوق توسعه و احیا یکشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳ در خانه نظامیه در میدان بهارستان تهران برگزار شد، بهنام ابوترابیان و امیدرضا کاظمی به بررسی تاریخ عمارت و مشکلات مرمت آن پرداختند.
بهنام ابوترابیان در این نشست گفت: رازهای نهفته از دوره قاجار، در بند بند آجرهای خانه نظامیه، به یادگار مانده و ما در قالب یک کار پژوهشی طولانی توانستیم به بخش‌هایی از آن دست پیدا کنیم.
او افزود: کاظم خام از نوادگان میرزا آقاخان نوری بود که از روی هدیه ای که سفیر آلمان به او اعطا کرده، مشخص شد که او سالها باتلر و مسئول تشریفات سفارت بوده است.
ابوترابیان با اشاره با سابقه طولانی کاظم خان در سفارت آلمان اضافه کرد: در زمان ورود کاظم خان به سفارت، شخصی که به او آلمانی یاد داده، لهجه دهات اطراف مونیخ داشته و آلمانی را با همان لهجه به کاظم خان یاد داده و ایرانیان بعدی که بعدها زیر دست کاظم خان کار کردند آلمانی را با همان لهجه یاد می‌گیرند و تا مدت ها زبان رسمی حاکم بر سفارت، زبان آلمانی با همان لهجه بوده است.
او ادامه داد: عالم تاج فرزند خوانده کاظم خانم بود که امروز نیز یکی از اتاق های این عمارت به نام او نامگذاری شده است. دختر عالم تاج، پرویش لاجوردی است که ما در آلمان درس خوانده و سی سال در شرکت زیمنس کار کرده است. او امروز در موسسه محک فعالیت می‌کند ما از طریق ایشان توانستیم به اسناد و عکس‌ها و اطلاعات بیار مهمی از خانه نظامیه دست پیدا کنیم.
گفتنی است بهنام ابوترابیان فارغ‌التحصیل کارشناسی‌ارشد در رشته معماری است. او طی همکاری با سید محمد بهشتی، بیش از یک دهه است که در پژوهش و مطالعه درباره فرهنگ ایران و تدوین مجموعه‌ای تحت عنوان «ایران کجاست و ایرانی کیست» فعالیت کرده است. او پژوهش در باب تهران را از ۱۳۸۷ به صورت جدی و حرفه‌ای آغاز کرد و بخشی از یافته‌های خود را در قالب مجموعه‌ای با عنوان «قصه‌های طهران» منتشر کرده است. او به همراه الناز نجار‌نجفی و سید محمد بهشتی شیرازی، کتاب های «شیخ بهایی و توپ مروارید» (۱۳۹۶) و «ایران کجاست و ایرانی کیست» (۱۴۰۱) را منتشر کرد. او همچنین کتاب «از طهران تا پطرزبورغ و از پترزبورگ تا تهران» را با همراهی همسرش در سال ۱۳۹۸ منتشر کرد.

نوشته خانه نظامیه، رازدار اسرار قاجار اولین بار در پایگاه اطلاع رسانی صابتا|اخبار بناهای تاریخی. پدیدار شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *