عنوان فرصت سرمایه گذاری
خانه اوشیدری
نوع تاسیسات گردشگری
خانه خلاق و صنایع دستی
محل اجرای پروژه
استان:   کرمان                                                         شهرستان: کرمان
نوع بسته سرمایه گذاری
ایجادی:                                     بازسازی: ▪                  توسعه:
صاحب فرصت سرمایه گذاری

 

صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی

شماره تلفن: 33992010

آدرس: تهران، میدان بهارستان، عمارت تاریخی مسعودیه

مزایای اجرای پروژه
احیای بنا و فرهنگ بومی منطقه، اشتغال زایی و…
مهمترین جاذبه های منطقه/محدوده اطراف پروژه
نزدیکی کتابخانه ملی- یخدان مویدی
نوع مالکیت
خصوصی:                       دولتی:  ▪             سایر با ذکر نوع:
مساحت پروژه
مساحت زمین:    3660  متر مربع                    زیربنا: 1900  متر مربع
تاسیسات زیربنایی موجود

 

برق: دارد       آب: دارای چاه اب         راه دسترسی: دارد         گاز: دارد           وسایل ارتباطی:  خودرو ،…

سایر:

 

نحوه سرمایه گذاری

داخلی:

v    مشارکت

v    واگذاری و بهره­برداری

خارجی:

v    سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI)  ………………………

فاینانس   ………………………………………….

شرح پروژه: طبق شواهد بدست آمده ساخت اين بنا متعلق به اواخر دوره قاجار است و براي تامين مـواد اوليه كارخانه خورشيد (كتاب خانه ملي فعلي) مورد استفاده قرار مي گرفته است و اين بنـا طوري ساخته شده بود كه بتوان به راحتي احشام را در آن نگهداري و ضبح كرد. لازم بـذكر است كه اين عمارت تا قبل از اينكه مالكيت آن تحت تملك ميراث فرهنگي باشد متعلق بـه خانواده اوشيدري بوده كه يكي از قديمي ترين و متول ترين خانواده هاي زرتشـتي كرمـان مي باشند كه علاوه بر اين عمارت مالكيت چندين خانه و عمارت با ارزش كرمان را نيز عهده دار بوده اند.

پلان كلي بنا به صورت مستطيل و درونگرا مي باشد. اين عمارت داراي سردري شكيل بوده كه در حال حاضر اثري از آن نيست دليل اين امر هم بناهايي است كه هم دوره با اين عمارت ساخته شده اند و داراي معماري منحصر به فرد مي باشند. اين بنا بعد از سردر ورودي ايواني عظيم و شكيل دارد كه بعد از عبور از آن به محوطه حياط عمارت مي رسيم كه دور تا دور آن حجره هايي وجود دارد كه محل ضبح و پوست كندن احشام بوده است. روبروي ايوان طاقنماهايي وجود دارد كه منتهي به راهرويي ميشوند كه در پشت آنها اتاق هايي تعبيه شده است. لازم بذكر است كه در انتهاي راهرو در گذشته دربي وجود داشته كه مستقيم به كارخانه خورشيد (كارخانه ريسندگي و بافندگي) باز ميشده است. سيستم سازه اي كل مجموعه طاق و تويزه است كه تويزه هاي آن داراي قوس پنج و هفت مي باشند و روي آنها را با تاق كلمبو به نحو ماهرانه اي پوشانده شده است و در وسط تاقها هم هورنويي جهت نورگيري مناسب تعبيه شده است.

مصالح تشكيل دهنده ي بنا آجر و خشت با ملات گل آهك است. در نماي بيروني اين عمارت نيز با گچ شوره و سيمگل نيز نقوش زيبايي را بر روي ستونهاي منتهي به حياط انداخته بودند كه در حال حاضر غير از چندين ستون بقيه از بين رفته اند. پشت بام اين اثر نيز مانند بسياري از بناهاي كرمان با كاهگل اندود شده است. لازم بذكر است از ملات شفته آهك نيز جهت پي ريزي اين عمارت استفاده شده است و كف حجره ها نيز با آجر قزاقي ٢٠×٢٠ پوشيده شده است.

در گذشته از اين بنا به عنوان محلي بـراي تـامين مـواد اوليه توليد نخ و ارسال مستقيم به كارخانه خورشـيد(كارخانه ريسـندگي و بافنـدگي) بهـره مـي بردند و بعد از آن نيز تا چند سال پيش اتباع بيگانه از آين مكان براي سكونتگاه موقـت اسـتفاده مي كرده اند ولي در حال حاضر خالي از سكنه شده و روند تخريبي اين بنا شـدت يافتـه اسـت.

نقشه هوایی :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *