راهنمای گویای خانه امام‌جمعه راه‌اندازی شد / احیای روایت‌های تاریخی در سایر بناها

به گزارش صابتا، راهنمای گویای چندرسانه‌ای دو زبانه خانه امام تاریخی جمعه که با نام عمارت صدراعظم به بهره‌برداری رسیده، توسط صندوق توسعه و احیا راه‌اندازی و تابلوی آن در ورودی این بنا نصب شد.

صندوق توسعه و احیا با هدف احیای روایت‌های تاریخی بناهای احیا شده خود، راهنمای گویای چندرسانه‌ای دوزبانه را برای بناهای احیای شده خود، راه‌اندازی کرده است.

روابط عمومی صندوق توسعه و احیا همچنین خبر داده است که تابلوی راهنمای چندرسانه‌ای دوزبانه خانه تاریخی نظامیه واقع در میدان بهارستان تهران نیز اخیرا نصب شده و در دسترس گردشگران قرار گرفته است.

گفتنی است این محتوای چندرسانه‌ای که به دو زبان انگلیسی و فارسی تهیه شده است، در قالب متن، عکس، ویدئو و پادکست، قصه‌ها و روایت‌های تاریخی هر بنا را به به بازدیدکنندگان عرضه می‌کند.

گردشگران و بازدیدکنندگان بناهای تاریخی احیا شده صندوق احیا می‌توانند در زمان ورود به هر بنا با اسکن کردن کیوآرکد درج شده روی تابلو، صفحه اطلاعات بنا را باز کرده و با پخش پادکست صوتی معرفی بنا، همزمان از بنا بازدید کنند. این قابلیت مشکل فقدان راهنما در بناها را حل کرده و به احیای فرهنگی و زنده کردن روایت پنهان در بناهای تاریخی کمک می‌کند.

مطابق اعلام روابط عمومی صندوق احیا، تهیه محتوای این تابلوها ادامه دارد و به زودی تابلوی راهنمای سایر بناهای تاریخی احیاشده نیز نصب خواهد شد.

لازم به ذکر است راهنمای بنای تاریخی خانه امام جمعه در این پیوند در دسترس است:

خانه امام جمعه

در بخشی از این راهنما می‌خوانیم:

«این عمارت ۱۸۰ ساله، شاهد توطئه برای قتل امیرکبیر و ناظر بر روابط پنهانی ملک‌جهان، همسر محمد شاه و شیوع گسترده وبا بوده؛ در همین خانه با استقلال هرات موافقت شد و معاهده ننگین پاریس هم در همین عمارت به امضا رسید. وقتی هم که مجلس به توپ بسته شد، برخی از نمایندگان در عمارت صدر اعظم، پناه گرفتند. میرزا یحیی و آیت‌اله طباطبایی و بهبهانی هم در همین خانه دستگیر شدند. با تمام این تاریخ و ناخوشی‌هایی که خانه امام‌ جمعه از سر گذرانده، هنوز هم این عمارت زیبای ۱۸۰ ساله، در قلب تهران، شکوه و زیبایی معماری ایرانی را به زیبایی به تصویر می‌کشد».

 

 

نوشته راهنمای گویای خانه امام‌جمعه راه‌اندازی شد / احیای روایت‌های تاریخی در سایر بناها اولین بار در پایگاه اطلاع رسانی صابتا|اخبار بناهای تاریخی. پدیدار شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *