عنوان فرصت سرمایه گذاری خانه بهادرالملک
نوع تاسیسات گردشگری
فرهنگی اقامتی پذیرایی
محل اجرای پروژه
استان:   کرمان                                                         شهرستان: بردسیر
نوع بسته سرمایه گذاری
ایجادی:                                     بازسازی: ▪                  توسعه:
صاحب فرصت سرمایه گذاری

 

صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی

شماره تلفن: 33992010

آدرس: تهران، میدان بهارستان، عمارت تاریخی مسعودیه

مزایای اجرای پروژه
احیای بنا و فرهنگ بومی منطقه، اشتغال زایی و…
مهمترین جاذبه های منطقه/محدوده اطراف پروژه
ارگ تاریخی بردسیر، مسجد جامع بردسیر
نوع مالکیت
خصوصی:                       دولتی:  ▪             سایر با ذکر نوع:
مساحت پروژه مساحت زمین:  8419  مترمربع      زیربنا: 770مترمربع اعیان
تاسیسات زیربنایی موجود

 

برق:       آب:        راه دسترسی:      گاز:            وسایل ارتباطی:  خودرو ،…

سایر:

 

نحوه سرمایه گذاری

داخلی:

 

  • واگذاری و بهره­برداری
شرح پروژه:
خانه بهادرالملک متعلق به قرون متأخر اسالمی )قرون 10-13 ه.ق( است و ساخت آن به دوره قاجاریه بر می گردد و در حدود 100-150 سال قدمت دارد. مالک خانه عبدالمظفر خان سرتیپ مشهور به بهادرالملک بوده که در بردسیر به لقب ابدال معروف بوده است. ایشان برادر میرزا آقاخان بود و در حدود 110 سال در بردسیر زندگی کرد و از سرشناس ترین افراد زمان خود در این شهر محسوب می شده تماس های زیادی با رجال سیاسی زمان و افراد حکومتی داشته است. ایشان صاحب امالک و باغات زیادی بوده اند از جمله مجموعه ترشاب که شامل خانه اربابی، حمام، برج و بارو، آسیاب آبی و سکونت گاه رعیت نشین بوده است.

خانه بهادرالملک دارای ساختاری درونگرا و حیاط مرکزی است که ورودی اصلی بنا در قسمت جنوب شرقی آن قرار گرفته و ورودی دیگر در جبهه غربی بنا موجود می باشد. ورودی اصلی بنا از طریق راهروی L شکل به حیاط دسترسی دارد.

حیاط بنا بوسیله چند طاق نما به دو قسمت تقسیم شده است. ضلع شرقی بنا شامل پنج اتاق تودرتو می باشد که بجز اتاق اول که دارای پوشش کلیل می باشد بقیه اتاقها دارای پوشش آهنگ هستند. ورودی آخرین اتاقی که در گوشه شمالی این ضلع قرار دارد مسدود شده است و غیر قابل دسترسی می باشد. ضلع شمالی بنا شامل شش فضا است که سه اتاق اول دارای پوشش کلیل هستند و ورودی پستویی که در پشت این اتاق ها قرار گرفته است مسدود شده و غیر قابل دسترسی می باشد. دو فضای آخرانباری و مطبخ بنا بوده اند که دارای پوشش طاق و تویزه جناغی می باشند و یکی از این چهار طاقی های توسط نیروهای تعمیرکار سازمان میراث فرهنگی تخریب شده و تبدیل به سرویس بهداشتی خواهد شد. جبهه غربی بنا شامل حیاط کوچک و یک اتاق با پوشش کلیل و راهرویی که در انتهای آن تعدادی پله وجود دارد که به پشت بام بنا دسترسی می دهد. جبهه جنوبی بنا شامل راهروی ورودی بنا و یک اتاق با پوشش آهنگ و ایوان بزرگ و مرتفع و در وسط با پوشش کلیل می باشد که پشت ایوان اتاقک دیگری وجود دارد. جبهه جنوبی بنا دو طبقه است و طبقه دوم از پشت بام دسترسی دارد. طبقه دوم شامل سه فضا می باشد که ساختار آنها طاق و تویزه جناغی است و ارتفاع کوتاهی دارند. ورودی یکی از این فضاها که در ضلع شرقی طبقه دوم قرار دارد, مسدود شده است و غیر قابل دسترسی می باشد. پشت بام بنا طراحی شده است و در تمام قسمتها دسترسی از طریق پله تعریف شده اند و دور تا دور بنا جانپناه بنا با ارتفاع بلند وجود دارد و در گوشه شمال شرقی بنا برج دیده بانی یک طبقه ای وجود دارد که به صورت یک ساباط روی کوچه جبهه شرقی بنا احداث شده است. ورودی این برج از روی پشت بام بنا می باشد.

از ویژگیهای بنا می توان به تفکیک حیاط بنا توسط طاق نما را اشاره کرد که به این وسیله فضاهای اصلی از فضا های فرعی مثل انبارها جدا شده اند. هر دو حیاط خانه ورودی مجزای خود را دارند و بنا دارای برج و بارو است که این المان ها نشانگر اهمیت اشخاص و اموال موجود در این خانه در زمان خود بوده است. شایان ذکر است که پشت بام بنا نیز فضایی کامال طراحی شده و جالب توجه دارد.

نقشه هوایی :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *